maanantai 26. tammikuuta 2015

Aloittelevan yrittäjän talous

Talouden työpaja


Viime keskiviikkona 21.1 meillä oli vuorossaan Talous-työpaja, jossa vetäjänä oli Hamkin liiketalouden lehtori Ari Sarviharju. 



Työpajan aikana käsittelimme mm. kirjanpitoa ja sitä, miten lisätä kannattavuutta oman aloittelevan yrityksen kaupankäyntiin. Myös tuloslaskelma ja tase tulivat tutuiksi. Päällimäisenä ja hauskana yksityiskohtana jäi varmasti monen mieleen lyhenteet MUKU ja KIKU (muuttuvat ja kiinteät kustannukset). Nämä nostattivat hymyn monen opiskelijan huulille! 




Talouspaja avasi silmät todellisuuteen, mitä kaikkea oman yrityksen pyörittämiseen loppupeleissä kuuluukaan. Yksin ahertaminen voi olla vaikeaa varsinkin kasvavan yrityksen taloushallinnon kanssa, joten se kannattaa suosiolla jättää osaavan tilitoimiston haltuun! Siinä säästyvät yöunet ja ehkä hieman rahatkin..


Työpajan kuulumisia kirjoitteli
Jenni


1 kommentti:

  1. Todella mielenkiintoinen postaus. Tuo talouspaja varmasti oli hyödyllinen. Minulla olisi kirjanpito etsinnässä omalle yritykselleni. Olen ihan hiljattain vasta aloitellut, mutta olisi mukavaa että kaikki saisi oikeille raiteille heti alusta saakka. https://www.kititalous.fi/tilitoimisto

    VastaaPoista